
Gata să pregătești o prăjitură cu brânză dulce şi stafide, prea bună, prea ca la ţară?
Foi:
Umplutură:
Decor:
1. Pregăteşte foile.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Tapetează o tavă (aproximativ 24×30 cm) cu hârtie de copt. Într-un bol amestecă ouăle, uleiul, laptele, zahărul, zahărul vanilat şi praful de copt până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă făina şi amestecă uşor până se încorporează.
Toarnă jumătate din compoziţie în tavă şi coace timp de circa 8-10 minute la 180°C.
2. Pregăteşte umplutura.
În timp ce foaia se coace, amestecă în alt bol brânza fină cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, grişul, coaja de lămâie, esenţa de rom şi stafidele înmuiate.
3. Asamblează prăjitura.
Scoate tava din cuptor după coacerea primei jumătăţi de compoziţie. Toarnă uniform umplutura de brânză peste foaia uşor coaptă. Deasupra, toarnă restul de compoziţie pentru foi şi nivelează uşor.
4. Coace până e rumenită.
Introdu tava înapoi în cuptor şi coace aproximativ 30-35 minute, până prăjitura capătă o culoare frumos aurie şi compoziţia de brânză s-a fixat.
5. Lasă să se răcească şi decorează.
Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească complet înainte de porţionare. Presară zahăr pudră aromat de vanilie deasupra pentru un finis dulce-fin.
Serveşte prăjitura simplă sau cu un ceai cald, textura e cremoasă, stratul de brânză dulce e aromat de rom și lămâie, iar stafidele adaugă fix acel gust de acasă!