Tort cu ciocolată și cremă de iaurt îmbrăcat în ciocolată neagră


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt 2.8% grăsime
Ingrediente:

3 blaturi de ciocolată
375 g făină pentru prăjituri
500 g zahăr
200 g de cacao neîndulcită
3 lingurițe de bicarbonat de sodium
3/4 linguriță de scorțișoară
3/4 linguriță de sare
340 g unt nesărat, la temperatura camerei
400 g iaurt
3 ouă
250 ml cafea proaspăt preparată, la temperatura camerei

Cremă de iaurt

600 g Iaurt Cremos Covalact de Țară bine scurs
200 g frișcă lichidă
150-300 g zahăr pudră (după gust)
1 lingură esență de vanilie

Decor

250 g ciocolată neagră
100 - 150 g frișcă lichidă (în funcție de conținutul de cacao)
50 g ciocolată albă

Poftă bună!

Mod de preparare:

Blaturi

1. Încinge cuptorul  la 160 grade Celsius. Tapetează 3 tavi de tort cu hârtie de cuptor unsă cu unt.

2. Într-un bol mare amestecă  făină, zahăr, cacao, praful de copt, scorțișoară și sarea. Adaugă apoi untul și iaurtul și amestecă-le încet pâna se încorporează ingredientele și apoi mixează la viteză mare pana devine o crema pufoasă - aproximativ 3 minute.
Pont: Ai grijă să fie toate ingredientele la temperatura camerei pentru a evita tăierea aluatului.


3. În alt bol amestecă ouăle și cafeaua până la omogenizare și apoi toarnă conținutul peste crema de la pasul 2 amestecând până se omogenizează. Împarte aluatul în cele 3 tăvi.
Pont: Asigură-te că ai cafeaua la o temperatură scăzută pentru a nu zdrențui ouăle când le amesteci. Dacă se întâmplă asta, trebuie să reiei întreg procesul deoarece ouăle nu mai pot fi salvate.


4. Coace blaturile pentru aproximativ 40 de minute și apoi lasă-l să se răcească în formă.
Pont: Desprinde hârtia de copt numai după ce s-au răcit complet pentru a nu fărâmița blatul.


Crema de iaurt

Mixează iaurtul cu frișca lichidă și cu zahărul pudră până capătă o consistență pufoasă (3-4 minute) iar la final adaugă vanilia.

Decor

Topește la bain marie ciocolata neagră peste care adaugă frișca lichidă și  amestecă până la omogenizare. Așează tortul  pe o sită și toarnă uniform ciocolata, astfel încât să fie cu totul acoperit. Lasă-l la rece 1-2 ore până se întărește și apoi cu ciocolata alba topită,  desenează inimioare direct pe tort.



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul