Tartă ușoară de vară cu Brânză Făgăraș Ușor Covalact de Țară și fructe de pădure



Ingrediente:

400g aluat de plăcintă
3 cutii de 185 g Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară
5 linguri zahăr pudră sau zahăr brun, după preferinţă
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g zmeură, spălată delicat şi scursă bine
50g afine

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt. Aşează aluatul de plăcintă peste hârtia de copt, decupat după conturul formei. Înţeapă alutatul cu furculiţa. Aşează deasupra o altă foaie de hârtie de copt şi umple formă cu mărgele de ceramică şi/sau boabe de fasole uscată. Dă aluatul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când este rumen şi copt uniform. Scoate din cuptor, îndepărtează mărgelele de ceramică / boabele de fasole şi hârtia de copt şi lasă să se răcească.

În timp ce blatul se răceşte, pregăteşte crema de Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară. Pune Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară într-un bol, adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Amestecă bine cu mixerul până când obţii o cremă spumoasă şi omogenă.

Umple aluatul cu cremă de brânză. Netezeşte suprafaţa. Decorează cu zmeură şi afinele, pudrează cu zahăr. Decorează cu frunze de mentă. Pune la frigider.

 
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul