Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru blat:
2 pachete de biscuiţi graham sau integrali, de tip cracker
1 lingură de ulei vegetal

Pentru umplutură:
360g (2 cutii) Brânzică de Casă Uşoară Covalact de Țară
400g (2 cutii) Brânză de Vaci Proaspătă Slabă Covalact de Țară
180g zahăr tos
120 g Smântână 10% grăsime Covalact de Țară
4 ouă mari
2 linguri făină albă
1 linguriţă extract de vanilie
Coaja rasă de la o portocală
½ linguriţă sare de mare

Pentru sosul cu vișine:
800g compot de vişine
2 linguri de zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia.
Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. Dă deoparte.
Pune în blender biscuiţii de tip cracker, rupţi în bucăţi şi 1 lingură de ulei vegetal. Mixează până când obţii un fel de pesmet.
Tapetează cu amestecul obţinut fundul formei de prăjitură, într-un strat uniform şi bine compactat.
Aşează tava de prăjitură pe o altă tavă, nu prea înaltă, care merge la cuptor. Dă la cuptor forma, pentru 15 minute, până când blatul se rumeneşte frumos. Scoate din cuptor.

Pune în vasul de la mixer Brânzica de casă Covalact de ȚarăSmântână 10% grăsime Covalact de Țară și Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară. Amestecă până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă zahărul, ouăle, aromele şi sarea, apoi făina. Mixează totul, pentru o compoziţie omogenă. Toarnă peste blat amestecul de brânza şi smântână.
Pune în cuptor pentru o oră. Stinge cuptorul şi mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră.
Desfă forma, pune prăjitura pe un grătar şi lasă să se răcească complet. Pune la frigider.

Pregăteşte sosul de vişine: într-o crăticioară toarnă compotul, adaugă zahărul şi lasă să scadă pe foc mic, până când capătă consistenţă unei dulceţi mai fluide. Lasă să se răcorească.
Serveşte feliile de prăjitură cu câte o lingură de sos de vişine.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul