Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru blat:
2 pachete de biscuiţi graham sau integrali, de tip cracker
1 lingură de ulei vegetal

Pentru umplutură:
360g (2 cutii) Brânzică de Casă Uşoară Covalact de Țară
400g (2 cutii) Brânză de Vaci Proaspătă Slabă Covalact de Țară
180g zahăr tos
120 g Smântână 10% grăsime Covalact de Țară
4 ouă mari
2 linguri făină albă
1 linguriţă extract de vanilie
Coaja rasă de la o portocală
½ linguriţă sare de mare

Pentru sosul cu vișine:
800g compot de vişine
2 linguri de zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia.
Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. Dă deoparte.
Pune în blender biscuiţii de tip cracker, rupţi în bucăţi şi 1 lingură de ulei vegetal. Mixează până când obţii un fel de pesmet.
Tapetează cu amestecul obţinut fundul formei de prăjitură, într-un strat uniform şi bine compactat.
Aşează tava de prăjitură pe o altă tavă, nu prea înaltă, care merge la cuptor. Dă la cuptor forma, pentru 15 minute, până când blatul se rumeneşte frumos. Scoate din cuptor.

Pune în vasul de la mixer Brânzica de casă Covalact de ȚarăSmântână 10% grăsime Covalact de Țară și Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară. Amestecă până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă zahărul, ouăle, aromele şi sarea, apoi făina. Mixează totul, pentru o compoziţie omogenă. Toarnă peste blat amestecul de brânza şi smântână.
Pune în cuptor pentru o oră. Stinge cuptorul şi mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră.
Desfă forma, pune prăjitura pe un grătar şi lasă să se răcească complet. Pune la frigider.

Pregăteşte sosul de vişine: într-o crăticioară toarnă compotul, adaugă zahărul şi lasă să scadă pe foc mic, până când capătă consistenţă unei dulceţi mai fluide. Lasă să se răcorească.
Serveşte feliile de prăjitură cu câte o lingură de sos de vişine.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul