Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru prăjitură:
Unt Covalact de Țară, pentru a unge forma
160 g Unt Covalact de Țară, la temperature camerei
3 ouă mari
2 linguriţe esenţă de vanilie
190 g faină cu agent de creştere, cernută
(poate fi înlocuită cu 190 g făină albă + ¾ linguriţă praf de copt + ¾ linguriţă sare)
40 g făină albă, cernută
170 g Smântână Ardelenească Covalact de Țară
1 lingură coajă de portocală rasă
80 ml suc de portocale proaspăt

Pentru decor:

Coajă de la 3 portocale, tăiată în fâşii subţiri
215 g zahăr tos
60 ml apă

Pentru glazură:
150 g zahăr pudră, cernut
25 g Unt Covalact de Țară, la temperatura camerei
1 lingură suc de portocale proaspăt

Poftă bună!

Mod de preparare:


1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt.
2. Într-un bol, bate (de mână sau cu un mixer) Untul Covalact de Țară cu zahărul, până când formează o cremă omogenă, deschisă la culoare. Adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Cu o lingură metalică mare, adaugă acum treptat cele 2 tipuri de făină, Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, esenţa de vanilie, coaja şi sucul de portocală. Amestecă doar până când compoziţia este omogenă.
3. Toarnă compoziţia în forma pregătită, netezeşte suprafaţa şi dă la cuptor pentru 50 – 55 minute, până când o scobitoare înfiptă în centru iese curată din prăjitură.
4. Cât se coace prăjitura, poţi pregăti coaja de portocale confiată şi glazura. Pune un grătar deasupra unei tăvi. Aşează fâşiile de coajă de portocală într-o crăticioară. Opăreşte cu apă clocotită timp de 10 secunde. Repetă operaţiunea. Scurge bine. În crăticioară, pune apă şi zahărul. Amestecă şi pune pe foc mediu, până când zahărul se dizolvă. Când clocoteşte, micşorează focul, adaugă coajă de portocală şi lasă să fremete timp de 5 – 10 minute, până când aceasta devine translucidă. Ia de pe foc. Cu o furculiţă, aşează fâşiile de coajă de portocală pe grătarul pregătit, să se scurgă bine de sirop şi să se întărească.
5. Pentru glazură, într-un castron, amestecă zahărul pudră, Untul Covalact de Țară şi sucul de portocale cu o lingură de lemn. Aşează castronul peste o crăticioara cu apă fiebinte şi continuă să amesteci, până când crema devine fină şi zahărul se dizolvă complet. Dă deoparte şi lasă să se răcorească.
6. Când prăjitura este gata, scoate-o din cuptor şi lasă să se răcească complet, înainte de a o scoate din formă. Îndepărtează hârtia de copt de pe fund şi aşează prăjitura pe un platou. Întinde deasupra glazura şi decorează cu fâşiile de portocală confiată.
Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul