Prăjitură cu ciocolată si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru blat:

150g faină albă
30g cacao
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
175g zahăr brun
175g Unt Covalact de Țară 80% grăsime, scos din timp de la frigider
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
50g ciocolată neagră, topită

Pentru cremă:

200g Unt Covalact de Țară 80% grăsime, scos din timp de la frigider
200g zahăr pudră
200g ciocolată neagră, topită

Poftă bună!

Mode de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170 grade Celsius.
Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt 2 forme identice (fie rotunde - cu diametrul de 20cm, fie pătrate - cu latura de 20cm).
Într-un castron sau în vasul robotului de bucătărie, pune toate ingredientele pentru blat şi amestecă bine. În cazul în care compoziţia finală este prea densă, adaugă 1 – 3 linguri de apă şi amestecă din nou.
Împarte compoziţia în două, toarnă în cele două forme, netezeşte suprafaţa şi dă la copt pentru 30 de minute.
Scoate blaturile din cuptor, lasă să se răcorească, scoate din formă şi lasă să se răcească complet pe un grătar.
Spală castronul sau vasul robotului şi, în acelaşi recipient, amestecă ingredientele pentru cremă. Lasă 10 minute deoparte, apoi asamblează prăjitura. Decorează şi pune la frigider, cel puţin o oră.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul