Plăcintă cu bulgaraşi de brânză


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt 2.8% grăsime
Brânzică de casă Natur
Desert

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 200 g unt Covalact de Ţară
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oţet
  • ½ linguriţă sare

Pentru umplutură

  • 500 ml Iaurt natur 2.8% grasime Covalact de Ţară
  • 200 g Branzica de casa Covalact de Ţară
  • 100 g unt Covalact de Ţară topit
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 3 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 50 g stafide macerate în rom

Poftă bună!

Pregătire: 15 minute
Preparare: 40 minute
Grad de dificultate: redus

Mod de preparare:

1. Amesteci făina cu praful de sare şi untul rece tăiat bucăţele până devine un aluat nisipos. Adaugi oţetul şi câte puţină apă rece, frământând până când aluatul devine omogen şi elastic. Îl laşi la rece circa 30 de minute, apoi îl întinzi în foi subţiri. Tai foile la dimensiunea formei în care vei prepara plăcinta.

2. Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, încorporezi treptat brânza de vaci alternând cu iaurtul.

3. Tapetezi o formă dreptunghiulară cu folie specială pentru copt, aşezi 3-4 foi de plăcintă, una peste alta, unse fiecare cu unt topit, torni peste ele umplutura de iaurt cu brânză şi acoperi cu alte 3-4 foi de plăcintă unse cu unt topit. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la foc potrivit. O porţionezi caldă, în tavă, folosind un cuţit foarte bine ascuţit şi o serveşti.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul