Plăcintă cu brânză şi stafide


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Brânza de vaci 6% grăsime
Desert

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru aluat

  • 450 g făină
  • 80 g unt Covalact de Ţară
  • 80 g zahăr
  • 20 g drojdie de bere
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 250 g brânză de vaci Covalact de Ţară
  • 2 ouă
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 ou pentru uns deasupra

Poftă bună!

Pregătire: 25 minute plus timpul de dospire
Preparare: 50 minute
Grad de dificultate: redus



Mod de preparare:

1. Amesteci ingredientele menţionate şi prepari un aluat omogen şi elastic, îl laşi la crescut circa 30 de minute, la loc calduţ. Separat, acoperi stafidele cu rom şi le laşi la macerat.

2. Amesteci, într-un castron, brânza de vaci, ouăle, coaja rasă de lămâie, stafidele scurse de rom.

3. Întinzi aluatul în foaie subţire, o tai pătrate cu latura de 12 cm, aşezi în mijlocul fiecărui pătrat câte o lingură de brânză, strângi aluatul la fiecare colţ, ca la plic şi aşezi apoi plăcintele într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Le laşi să dospească circa 20 de minue, la loc cald, apoi le ungi deasupra cu ou bătut şi le coci, circa 45 de minute, la foc potrivit.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul