Pască uşoară şi răcoroasă cu Brânză de vaci Covalact de Ţară



Ingrediente

Brânză grasa de vaci

Brânză grasa de vaci

Smântână

Smântână

Ingrediente:

Pentru 8 persoane

1 cozonac simplu, cu stafide
500 – 600g Brânză de vaci Covalact de Ţară 6% grăsime
140g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
4 linguri zahăr pudră, cernut
1 linguriţă esenţă de vanilie
40g stafide (optional înmuiate în puţină apă călduţă cu 2 linguri de coniac)
40g coajă de portocală confiată, tocată în bucăţele
40g merişoare uscate
Circa 100 ml alcool: coniac / lichior de portocale / vin desert (muscat ottonel)
Cacao pulbere, pentru decor

 Mod de preparare:



1. Se tapetează un castron de metal sau de sticlă, cu diametrul de circa 20 – 25 cm, cu mai multe straturi de folie alimentară, astfel încât folia să atârne suficient peste marginile castronului.
2. Se taie cozonacul în felii, astfel încat să putem tapeta cu cozonac toată suprafaţa interioară a castronului. Se păstrează suficiente felii încat, la final să putem alcătui un fel de capac la suprafaţa castronului.
3. Se stropeşte stratul de cozonac din castron cu alcoolul, astfel încât să se înmoaie uşor şi să formeze un strat uniform şi complet.
4. Într-un alt castron, se amestecă (cu telul sau cu mixerul) Smântâna Covalact de Ţară, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până când acesta din urmă este complet încorporat. Se adaugă treptat Brânza de vaci Covalact de Ţară bine scursă şi se amestecă până când obţinem o compoziţie cremoasă. Se gustă şi – la nevoie – se mai adaugă puţin zahăr pudră.
5. Se încorporează delicat stafidele, coaja de portocală şi merişoarele.
6. Se umple „forma” de cozonac din castron cu crema de brânză şi smântână.
7. Se acoperă cu restul de felii de cozonac, stropite şi ele cu puţin alcol.
8. Se aduce folia alimentară în exces peste castron.
9. Se aşează deasupra o farfurie de mărime potrivită şi, peste farfurie, o greutate (cum ar fi o cutie de conserve de 800g)
10. Se pune în frigider timp de cel puţin 6 ore, optim peste noapte.
11. În momentul servirii, se îndepărtează greutatea şi farfuria. Se desface folia alimentară şi se ridică delicat de marginile ei, pentru a desprinde prăjitura de castron.
12. Se răstoarnă pe o farfurie sau pe un platou, se presară cu cacao pulbere şi se decorează cu fâşii de portocală confiată.
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul