Pască




Ingrediente

Unt

Unt

Brânzică de casă

Brânzică de casă

Ingrediente:

1/3 aluat de cozonac (vezi reteta de cozonac)
3 cutii Brânzica de casă cu vanilie și stafide de la Covalact de Țară
2 linguri de făină
2 ouă
răzătură de portocală și lămâie
vanilie
o lingură de unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
zahăr - dupa gust

Mod de preparare:

Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie.

Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 milimetri pe o tavă rotundă unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Aluatul trebuie pus și pe marginile vasului.

Toate ingredientele, în afară de aluat, se amestecă într-o pastă omogenă și se toarnă în tavă.

Pentru decor se întinde o foaie de aluat și se taie în fâșii late de un centimetru. Se iau câte 2 și se răsucesc una în jurul celeilalte și se așează pe marginea tăvii. Apoi se împletesc, clasic, în trei alte fâșii de aluat și se formează crucea care se așează peste umplutură.

Se lasă la crescut pentru 20 de minute și apoi se unge aluatul cu ou bătut.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-45 de minute, până când aluatul este copt și rumenit.

Când este gata se unge iarăși cu ou și se lasă să se răcească în formă.

 

În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul
Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Mod de preparare: Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din ...
Tot articolul