Pască


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Brânzică de casă Natur

Ingrediente:

1/3 aluat de cozonac (vezi reteta de cozonac)
3 cutii Brânzica de casă cu vanilie și stafide de la Covalact de Țară
2 linguri de făină
2 ouă
răzătură de portocală și lămâie
vanilie
o lingură de unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
zahăr - dupa gust

Poftă bună!

Mod de preparare:

Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie.

Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 milimetri pe o tavă rotundă unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Aluatul trebuie pus și pe marginile vasului.

Toate ingredientele, în afară de aluat, se amestecă într-o pastă omogenă și se toarnă în tavă.

Pentru decor se întinde o foaie de aluat și se taie în fâșii late de un centimetru. Se iau câte 2 și se răsucesc una în jurul celeilalte și se așează pe marginea tăvii. Apoi se împletesc, clasic, în trei alte fâșii de aluat și se formează crucea care se așează peste umplutură.

Se lasă la crescut pentru 20 de minute și apoi se unge aluatul cu ou bătut.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-45 de minute, până când aluatul este copt și rumenit.

Când este gata se unge iarăși cu ou și se lasă să se răcească în formă.

 



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul