Înghețată tricoloră cu fructe și Iaurt Cremos Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru stratul de înghețată de iaurt:

450 g Iaurt Cremos Covalact de Țară
4 linguri zahăr
Esență de vanilie

Pentru stratul cu fructe:

350g căpșuni sau fructe de pădure
2 linguri zahăr

Pentru stratul cu lămâie:

350 ml apă
120 ml suc de lămâie
Coajă de lămâie
125 g zahăr

Poftă bună!



Mod de preparare:


1. Pentru stratul cu lămâie: Se prepară pe foc un sirop din apă, zahăr și coajă de lămâie. Atunci când freamătă este dat deoparte, strecurat de coaja de lămâie și lăsat să se răcorească. Se adaugă sucul de lămâie, apoi se pune în congelator, până când pregătim restul componentelor.

2. Pantru stratul de înghețată de iaurt: Într-un castron, se amestecă Iaurtul Covalact de Țară, zahărul și esența de vanilie.

3. Pentru stratul cu fructe: Căpșunile / fructele de pădure se pun împreună cu zahărul în blender și se face un piure.

4. Cele trei straturi, în ordinea căpșuni / fructe de pădure – iaurt – lămâie, sunt așezate cu grijă în forme speciale pentru înghețată sau în pahare de plastic, astfel încât straturile să rămână cât mai bine delimitate între ele.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul