Friptura de miel marinata in Iaurt Cremos Covalact de Tara, cu menta


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

2,5 kg pulpa de miel dezosata
5 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
4 pahare de 125 gIaurt Cremos Covalact de Tara
1 legatura de menta proaspata (frunzele) tocata
2 lingurite chimion pulbere
1/2 lingurita de sos picant (sau boia iute)
Sare, piper negru proaspat macinat

Poftă bună!

Mod de preparare:



1. Cu varful unui cutit mic, se cresteaza din loc in loc toata suprafata pulpei si se introduc feliile de usturoi.
2. Iaurtul, menta, chimionul si sosul iute / boiaua se mixeaza in robotul de bucatarie (sau se amesteca intr-un castron), pana cand amestecul este omogen.
3. Se aseaza pulpa de miel dezosata intr-o tava, se freaca uniform cu amestecul de Iaurt Cremos Covalact de Tara si menta si se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.
4. Se preincalzeste grilul.
5. Se scoate mielul din marinata, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat
6. Se inteapa pulpa de miel cu 2 tepuse pt frigarui, dispuse in diagonala, pentru ca toata bucata de carne ca sa stea plata pe gratar si sa fie usor de intors.
7. Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa sa se friga pana cand devine rumena.
8. Se intoarce pulpa, se pune gratarul pe flacara medie. Carnea se frige pana cand termometrul de carne arata circa 65 grade Celsius in interior, circa 1 ¼ ore – 1 ½ ore. Vrem ca in interior carnea sa fie usor roz si zemoasa.
9. Se ia de pe gratar, se aseaza pe o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
10. Se taie in diagonala, in felii de 1 cm, se aranjeaza pe un platou si se serveste imediat.

Pofta buna!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul