Friptura de miel marinata in Iaurt Cremos Covalact de Tara, cu menta


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

2,5 kg pulpa de miel dezosata
5 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
4 pahare de 125 gIaurt Cremos Covalact de Tara
1 legatura de menta proaspata (frunzele) tocata
2 lingurite chimion pulbere
1/2 lingurita de sos picant (sau boia iute)
Sare, piper negru proaspat macinat

Poftă bună!

Mod de preparare:



1. Cu varful unui cutit mic, se cresteaza din loc in loc toata suprafata pulpei si se introduc feliile de usturoi.
2. Iaurtul, menta, chimionul si sosul iute / boiaua se mixeaza in robotul de bucatarie (sau se amesteca intr-un castron), pana cand amestecul este omogen.
3. Se aseaza pulpa de miel dezosata intr-o tava, se freaca uniform cu amestecul de Iaurt Cremos Covalact de Tara si menta si se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.
4. Se preincalzeste grilul.
5. Se scoate mielul din marinata, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat
6. Se inteapa pulpa de miel cu 2 tepuse pt frigarui, dispuse in diagonala, pentru ca toata bucata de carne ca sa stea plata pe gratar si sa fie usor de intors.
7. Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa sa se friga pana cand devine rumena.
8. Se intoarce pulpa, se pune gratarul pe flacara medie. Carnea se frige pana cand termometrul de carne arata circa 65 grade Celsius in interior, circa 1 ¼ ore – 1 ½ ore. Vrem ca in interior carnea sa fie usor roz si zemoasa.
9. Se ia de pe gratar, se aseaza pe o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
10. Se taie in diagonala, in felii de 1 cm, se aranjeaza pe un platou si se serveste imediat.

Pofta buna!
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul