Miel cu legume la cuptor şi Caşcaval Dalia Covalact de Țară

Ingrediente:

1 kg pulpă de miel (sau de porc, dacă preferi), dezosată şi tăiată în cuburi de circa 5cm
2 cepe roşii potrivite sau 5 – 6 mai mici, curăţate şi tăiate în 4 bucăţi
2 ½ ardei graşi (roşu, galben, verde), tăiaţi în bucăţi
4 căţei de usturoi (2 feliaţi şi 2 întregi)
2 linguri de muştar
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură de măghiran sau oregano uscat
1/2 cană ulei de măsline
1/2 cană de vin alb sec
200g Caşcaval Dalia Covalact de Țară
5 cartofi de dimensiune medie, curăţaţi şi tăiaţi în 4
2 roşii feliate
Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Hârtie de copt / pergament – 4 bucăţi a circa 75 cm lungime fiecare
Sfoară de bucătărie

Poftă bună!

Mod de preparare:

Pune bucăţile de carne într-un castron încăpător. Adăugă bucăţile de ardei, ceapă şi căţeii de usturoi feliaţi. Toarnă deasupra uleiul de măsline, vinul alb şi sucul de lămâie. Adăugă muştarul, cei 2 căţei de usturoi întregi. Presăra şovârful (oregano), asezonează cu sare şi piper. Amestecă bine cu mâinile. Acoperă castronul cu folie de plastic, pune castronul la frigider şi lasă la marinat cel puţin 2 ore, optim peste noapte.
Scoate castronul din frigider şi lasă carnea să revină la temperatura camerei. Adaugă în castron cuburile de caşcaval şi amestecă din nou. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Aşează pe blatul de lucru cele 4 foi de hârtie de copt, una peste alta, în formă de stea, astfel încât la mijloc să ai spaţiu suficient pentru a aşeza carnea şi legumele.
Aşează mai întâi bucăţile de cartof, într-un singur strat. Asezonează-i cu puţină sare şi un praf de şovârf (oregano). Toarnă deasupra lor sosul marinatei.
Aşează apoi, peste cartofi, carnea şi legumele marinate. Pune feliile de roşii deasupra, într-un strat.
Strânge marginile foilor de copt şi leagă cu sfoară de bucătărie. Vei obţine un fel de pachet în care carnea şi legumele se vor coace în sucul lor.
Pune pachetul într-o tavă suficient de mare şi dă la cuptor pentru 1 oră şi 45 de minute.
Scoate tava din cuptor. Ridică temperatura cuptorului la 220 grade Celsius.
Desfă pachetul şi răsfrânge marginile hârtiei de copt, astfel încât amestecul de carne şi legume să se poată rumeni uniform.
Stropeşte carnea cu sosul, amestecă şi pune la cuptor pentru încă 20 de minute. Scoate din cuptor şi serveşte cu o salată proaspătă. Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul