Dovlecei umpluți cu Brânzică de casă Covalact de Țară si mărar




Ingrediente

Brânzică de casă

Brânzică de casă

Smântână

Smântână

Cascaval

Cascaval
Ingrediente:

3 dovlecei tineri, de mărime potrivită
1 cutie Brânzică de casă Covalact de Țară 2% grăsime
2 ouă
80 g Cașcaval Covalact de Țară, dat pe răzătoare
1 lingură făină albă cernută
1 legătură de mărar verde tocat
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Puțin Unt Covalact de Țară, pentru a unge forma
Smântână Covalact de Țară, pentru servit (opțional)
Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia o formă de sticlă termorezistentă și unge-o cu puțin Unt Covalact de Țară.

Taie capetele dovleceilor. Despică fiecare dovlecel în două, pe lungime, apoi scobește fiecare jumătate, ca să faci loc umpluturii.
Opărește câteva minute jumătățile de dovlecel sau fierbe-le puțin la abur să se înmoaie ușor. Scoate bucățile cu grijă, să nu se rupă și scurge-le într-o strecurătoare.

Într-un castron, bate bine Brânzica de casă Covalact de Țară, cea mai mare parte a Cascavalului Covalact de Țară ras, ouăle și făina. Adaugă mărarul tocat și potrivește de sare (cu grijă, pentru că avem în compoziție cașcaval) și piper. Umple fiecare jumătate de dovlecel cu această compoziție.
Nu te speria dacă umplutura este destul de lichidă.

Așează cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă cu unt. Presară restul de cașcaval peste dovleceii umpluți. Dă la cuptor cam 30 de minute, până când au făcut o crustă rumenă și bombată.

Servește, dacă vrei, cu Smântână Covalact de Țară.
Sunt la fel de buni și a doua zi, încălziți câteva minute în cuptorul fierbinte.

Poftă bună!
 
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul