Deserturi sănătoase şi gustoase pentru copii, cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

2 borcane Iaurt Cremos Covalact de Țară 300g
8 lingurițe Miere de albine
250g Fructe de sezon, proaspete sau congelate
4 linguri Cereale pentru copii
Esenţă de vanilie sau coajă rasă de citrice
Forme pentru brioşe, scobitori

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară  cu miere de albine şi aromele preferate, după gust.

2. Pentru căpşunele în iaurt:
Cu ajutorul unei linguriţe sau unei scobitori, roteşte fiecare căpşună în crema de iaurt, până când este complet acoperită. Repetă pentru toată cantitatea de căpşuni. Aşează căpşunele într-un recipient sau pe o tavă care merge la congelator. Lasă să se congeleze timp de 2 ore. Scoate de la rece şi repetă etapa descrisă mai sus, pentru că stratul de cremă de iaurt să se dubleze. Pune din nou la congelator. Pentru a servi, desprinde delicat fiecare căpşună din tavă şi taie-o pe jumătate.

3. Pentru miniportiile de cremă de iaurt cu fructe sau cu cereale:
Umple formele de brioşă cu cremă de iaurt îndulcit cu miere, cam până la o treime din înălţime. Presară fructe, bucăţele de fructe sau cereale pe suprafaţa iaurtului. Apasă-le uşor, ca să intre parţial în crema de iaurt. Pune la congelator pentru circa 2 ore. Scoate de la rece, desprinde uşor din formă şi serveşte.
În afara faptului că sunt gustoase şi sănătoase, aceste deserturi au avantajul că pot fi pregătite rapid, în cantităţi mai mari, chiar cu ajutorul copiilor. Dacă le ai gata, în congelator, le poţi servi atât la o petrecere pentru copii, cât şi ca gustare de după-amiază sau ca desert la masa de prânz. Spor la treabă!


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul