Costiță şi ciuperci în sos alb cu Smântână Ardelenească Covalact de Țară




Ingrediente

Smântână Ardelenească

Smântână Ardelenească

Unt

Unt

Ingrediente:

450g ciuperci, spălate şi tăiate felii
280g Smântână Ardelenească Covalact de Țară
100g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară
100g Caşcaval Covasna Covalact de Țară, dat pe răzătoare.

5 – 6 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
150g costiţă afumată, tăiată în bucăţele
1 căţel de usturoi mare, tocat
2 linguri de făină albă
2 linguri Unt Covalact de Țară 80% grăsime
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-o tigaie încăpătoare, rumeneşte costiţă afumată, apoi pune-o să se răcorească pe o farfurioară tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă grăsimea.
Şterge tigaia, apoi topeşte Untul Covalact de Țară la foc mediu. Când sfârâie, adăugă ciupercile feliate şi căleşte-le cam 10 minute.
Adăugă usturoiul, apoi treptat făina cernută. Amestecă bine.
Micşorează flacără şi adaugă încet Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, continuând să amesteci.
Pune acum în tigaie brânză de vaci şi 75g Caşcaval Covasna Covalact de Țară dat pe răzătoare. Amestecă până când brânză şi caşcavalul se topesc, iar sosul se omogenizează.
Adaugă cartofii în tigaie, precum şi cea mai mare parte din costiţa rumenită. Amestecă bine, separând feliile de cartof între ele.
Pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Acoperă formă cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai lasă în cuptor încă 20 minute.
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul