Ciorbă de porc cu iaurt


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt 2.8% grăsime

Ingrediente pentru 4 porții

  • 800 g carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g orez
  • 250 g iaurt Covalact de Ţară
  • patrunjel verde
  • tarhon
  • oțet
  • sare
  • piper

Poftă bună!

Mod de preparare

1. Pregătește carnea de porc: curăț-o, clătește-o în mai multe ape, portioneaz-o, apoi pune-o la fiert în apă cu puțină sare. Înlătură spuma formată, apoi adauga ceapa tăiată mărunt și zarzavaturile tăiate bucăti mai mari. Lasă să fiarbă totul 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă orezul ales, spălat și fiert separat și lasă-le la fiert încă 5 minute.
2. Separat, amestecă gălbenușurile cu iaurtul Covalact De Tara, subțiază cu ciorbă și toarna-le peste carne. Adaugă și tarhonul tăiat marunt.
3. Potrivește gustul punând sare și oțet. După 2 clocote dă deoparte de pe foc.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

E bine să știi:
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase după ce a fiert suficient de bine și abia după aceea se adaugă zarzavaturile. Iaurtul se poate “îmbunătăți” cu jumătate cantitate de smântână Covalact de Tara 15% grasime.





În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul