Budincă de paste cu legume si Cașcaval Penteleu Covalact de Țară

Ingrediente:

500 g paste
500 g amestec de legume congelate sau legume proaspete opărite în apă timp de câteva minute (în acest caz am folosit morcov, fasole verde, sparanghel și ciuperci de pădure)
800 g (2 cutii de 400 g) pulpă de roșii
1 ceapă tocată fin
2 căței de usturoi tocați fin
275 g Cașcaval Penteleu Covalact de Țară dat pe răzătoare
300 g Iaurt cu lapte de capră Covalact de Țară
5 ouă bătute
Unt Covalact de Țară – pentru uns forma
2 lingurițe ulei de măsline
1 linguriță zahăr
Un pumn de verdeață proaspătă tocată mărunt – busuioc, măghiran
Sare, piper

Poftă bună!

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine.

Într-un castron, se amestecă ouăle bătute, Iaurtul cu lapte de capră Covalact de Țară și circa 240 g Cașcaval Penteleu Covalact de Țară ras. Se adaugă verdeața tocată și se asezonează cu sare și piper. Compoziția astfel obținută se amestecă cu pastele bine scurse în oala în care acestea au fiert și se dă deoparte.

Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de măsline. Se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă să se înmoaie la foc mic, preț de câteva minute. Se adaugă pulpa de roșii și zahărul, se potrivește de sare și piper, apoi se lasă să fremete la foc mic pentru 5 minute. Se ia de pe foc sosul de roșii obținut si se lasă să se răcorească.

Se pregătește o formă de copt cu arc (din cele pentru tort) – se unge bine cu unt, iar fundul se tapetează cu hârtie de copt. Se învelește fundul formei, pe exterior, cu folie de aluminiu, pentru a evita scurgerile – sosul este destul de lichid. Pentru a evita să murdăriți cuptorul, puteți așeza sub grătarul pe care va sta forma cu budinca o tavă de cuptor tapetată cu folie de aluminiu. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Se așează budinca în formă – la început un strat de paste, apoi un strat de sos de roșii. Peste acesta așezăm un strat din amestecul de legume, apoi presărăm cu puțin Cașcaval Penteleu Covalact de Țară ras. Repetăm și terminăm cu un strat de paste, peste care presărăm restul de cașcaval ras.

Budinca merge la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. În cazul în care se rumenește prea repede la suprafață, se acoperă cu folie de aluminiu.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească. Se desprind ușor marginile coapte de formă, cu vârful unui cuțit. Se desface forma, se îndepărtează inelul lateral. Se servesc felii fierbinți, cu supliment de sos de roșii și cașcaval ras, după dorință.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul