Budincă cu fructe de pădure şi Brânză Făgăraş Covalact de Ţară



Ingrediente

Brânză Făgăraș

Brânză Făgăraș
Ingrediente:

2 cutii Brânză Făgăraş Covalact de Ţară
160g zahăr tos
3 ouă bătute
4 linguri de făină albă, cernută
coaja rasă a unei lămâi
200g fructe de pădure congelate
Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Unge foarte bine cu unt o formă circulară cu sistem de deschidere cu arc. Poţi tapeta fundul formei cu hârtie de copt. Întrucât compoziţia va fi destul de fluidă, este bine să îmbraci fundul formei, pe exterior, cu folie de aluminiu.
3. Într-un castron, amestecă bine cu mixerul Brânza Făgăraş Covalact de Ţară şi zahărul tos, până când compoziţia sporeşte în volum şi devine omogenă.
4. Adaugă treptat ouăle bătute.
5. Amestecă şi coaja de lămâie, apoi făina cernută.
6. Pune fructele de pădure în compoziţie şi amestecă-le delicat, cu o lingură de lemn.
7. Toarnă compoziţia budincii în formă unsă cu unt şi dă la cuptor pentru circa 35 minute, până când se rumeneşte la suprafaţă, iar centrul este încă puţin lichid.
8. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească.
9. Când s-a răcorit, desprinde budinca de pe margini cu ajutorul unui cuţit şi scoate din formă.
10. Aşează pe un platou şi serveşte-o călduţă, pudrată cu zahăr.

Poftă bună!



 
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul