Budincă cu Brânzică de casă Covalact de Țară și verdețuri de sezon

Ingrediente:

1 pumn de boabe de mazăre verde, de preferinţă proaspătă
1 pumn de frunze proaspete de spanac verde, tăiate în fâşii
1 dovlecel proaspăt, curăţat şi tăiat cubuleţe
1 legătură de mărar verde, tocat
1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tocată
4 ouă
150g Caşcaval Penteleu Covalact de Ţară, dat pe răzătoare
2 cutii (360g) Brânzică de casă uşoară Covalact de Ţară
puţin Unt 65% grăsime Covalact de Ţară
sare şi piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius şi unge bine cu unt o formă termorezistentă.
2. Într-o tigaie mică, la foc potrivit, pune un cubuleţ de Unt Covalact de Țară. Atunci când s-a topit, adaugă - pe rând - dovlecelul tăiat cuburi, ceapa verde tocată şi mazărea. Asezonează discret, cu sare şi piper negru. Căleşte un pic, cât să se înmoaie puţin, fără să se rumenească. Dă deoparte de pe foc, lasă să se răcorească.
3. Într-un castronel, bate bine cele 4 ouă. Asezonează şi adaugă mărarul verde tocat. Amestecă bine.
4. Pune acum ingredientele în forma termorezistentă, pe rând, în straturi succesive, după cum urmează: legumele călite, Brânzica de casă Covalact de Țară, fâşiile de spanac, Caşcavalul Penteleu Covalact de Țară ras. Toarnă deasupra, uniform, ouăle bătute şi amestecate cu mărar.
5. Dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească puţin şi serveşte cu pâine proaspătă şi salată de roşii.
Poftă bună!




În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul