Brioșe din Cașcaval cu lapte de capră Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime
Cașcaval cu lapte de capră

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 20 g Unt superior Covalact de Țară
  • 1 ceapă potrivită sau 2 – 3 cepe mici, tocate mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 100g ciuperci, curăţate şi tocate mărunt
  • ½ dovlecel, dat pe răzătoare
  • 1 morcov mic, dat pe răzătoare
  • 1 ardei roşu mic, tocat mărunt
  • 5 ouă, la temperature camerei
  • 115g Caşcaval cu lapte de capră Covalact de Țară, dat pe răzătoare
  • 125g făină
  • 1 ½ linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • Puţin piper negru proaspăt măcinat
  • Roşii cherry şi frunze de busuioc proaspăt, pentru decorat

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius . Unge cu puţin ulei 6 – 9 forme de brioşă din silicon sau o tavă pentru brioşe.
2. Pune uleiul şi Untul Covalact de Țară într-o tigaie care nu lipeşte, pe foc potrivit. Când untul s-a topit, pune ceapa tocată, usturoiul şi ardeiul. Lasă să de înmoaie, cam 5 minute. Adaugă ciupercile tocate, amestecă bine şi lasă încă 2 - 3 minute. Ia de pe foc, pune pe o farfurie tapetată cu un şervet de hârtie şi lasă să se răcorească.
3. Pune dovlecelul dat pe răzătoare într-un şervet de bucătărie curat şi stoarce foarte bine.
4. Într-un castron, bate bine cele 5 ouă, adaugă Cașcavalul cu lapte de capră Covalact de Țară, făina, praful de copt şi sărea. Acum pune dovlecelul ras, morcovul şi amestectul de ceapă, usturoi, ardei şi ciuperci. Amestecă bine. Asezonează cu puţin piper negru. Pune aluatul cu lingura în formele pentru brioşe. Decorează cu bucăţi de roşie cherry şi frunze de busuioc. Dă la cuptor pentru 25 – 30 minute. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi scoate brioşele din forme.
Serveşte-le calde sau pune-le în frigider, pentru gustarea de la şcoală de a doua zi.
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul