Trigoane cu branza
Mai multe rețete

Trigoane cu branza

Ingrediente:

1 pachet foi placinta, 400g branza de vaci Covalact de tara, 300 g telemea, 2 oua, Unt Covalact de tara, un galbenus pentru uns
Mod de preparare:

Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade. Se amesteca branza proaspata de vaci Covalact de tara cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare.Se intinde o foaie de placinta, se unge cu Unt Covalact de tara topit. Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime. In coltul unei fasii se pune o lingura de amestec de branza si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia. Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava unsa cu Unt Covalact de tara topit. Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul