Tort de crema de zahar ars
Mai multe rețete

Tort de crema de zahar ars

Rețetă trimisă de Daniel Dragomir
Ingrediente:

14 oua, 500 de grame de zahar, 1 litru de lapte dulce, 2 pliculete de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, 4 linguri de ulei, 1 lingura cacao, 4 linguri de faina, putina sare si jumatate de lingurita de praf de copt.
Mod de preparare:

Intr-o cratita smaltuita, am pus la foc 150 grame de zahar pe care l-am topit la foc mic pana a devenit usor maroniu. Zaharul topit se imprastie cate mai bine pe peretii vasului si se lasa sa se raceasca. Laptele fiert in prealabil si racit, se mixeaza cu 10 oua, 250 de grame de zahar, coaja de lamaie si un plic de zahar vanilinat. Se toarna compozitia in cratita cu zahar ars si se da la cuptor, la foc mediu in cuptorul preincins. Sub cratita cu produsul trebuie pusa o alta cratita cu apa pentru a nu obtine o crema de zahar ars cu aspect buretos.

Spargem 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar. Cand spuma este tare, incorporam cele 4 galbenusuri, uleiul turnat in fir subtire, cacaoa si faina in ploaie, impreuna cu praful de copt si zahar vanilinat. Eu am facut toata treaba cu mixerul si blatul a crescut foarte bine.

Cand crema de zahar ars este pe jumatate inchegata, scoatem vasul din cuptor si turnam compozitia de blat peste ea. Cand trece testul scobitorii, scoatem desertul de la cuptor si il lasam sa se raceasca. Se introduce un cutit cu care desprindem prajitura de peretii vasului, si se scoate prin rasturnare, atfel ca blatul ajunge unde ii e locul, adica sub crema de zahar ars.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul