Pasca tortulet
Mai multe rețete

Pasca tortulet

Ingrediente:

750 gr branza de vaci Covalact, 130 g unt Covalact,200 g zahar, 3 lingura faina alba, 50 g stafide, 1 lingura coaja de lamaie, 9 galbenusuri crude, 2 lingura smantana grasa, 80 g unt Covalact pt foaie, 100 g faina pt foaie, 1 galbenus pt foaie, 1 ou pt uns
Mod de preparare:

Se face un aluat frantuzesc : 80 g unt la temperatura camerei se amesteca impreuna cu 1 galbenus, un praf de sare si 100 grame faina. Se face o foaie care se pune pe fundul unei forme rotunde, tapetata cu hartie de copt.
Branza se mixeaza bine cu blenderul apoi se amesteca cu untul topit si racit si galbenusurile .Apoi se pune smantana si faina, stafidele si coaja de lamaie , iar la urma se pun albusurile batute spuma cu zaharul ,se amesteca totul usor si se rastoarna in forma peste foaie.
1 ou se bate bine cu un praf de sare si se unge cu el branza pe deasupra. Se pune la copt la foc mediu aproximativ o ora. Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate,se deslipeste hartia si se taie ca un tort.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul