Pasca cu branza si stafide
Mai multe rețete

Pasca cu branza si stafide

Ingrediente:

ALUAT DE COZONAC:
-1 kg faina
-500 ml lapte
-4 oua
-250 gr zahar
-50 gr unt
-100 ml ulei
-50 gr de drojdie proaspata
-coaja de lamaie, coaja de portocala,
-un praf de sare
-1 fiola esenta de rom,1 fiola esenta de lamaie
UMPLUTURA DE BRANZA:
-300 gr branza
-150 gr zahar
-3 oua
-100 gr stafide
-coaja de la o lamaie so coaja de la o portocala
-1 fiola esenta lamaie
-2 linguri gris
PENTRU UNS DEASUPRA:
-1 galbenus de ou
-2 linguri lapte
Mod de preparare:

Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 100ml lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Incalzim laptele, apoi punem in el zaharul,esentele,coaja de lamaie si portocala si galbenusurile. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Intr-un vas incapator adaugam faina cernuta.Facem o gropita la mijloc. Adaugam laptele si maiaua si framantam pana se incorporeaza laptele tot.Incalzim untul si uleiul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste.Punem si stafidele si mai framantam un pic.Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 45 de minute,la loc calduros.
UMPLUTURA DE BRANZA:
Intr-un vas punem toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam bine.
Cand aluatul a crescut,rupem un sfert din el si il punem pe fundul unei tavi rotunde.Se face o cununa impletia din restul de aluat si se pune pe margine.La mijloc punem branza,ungem marginile cu galbenus si coacem pana se rumeneste frumos deasupra.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul