Pasca cu branza si smantana
Mai multe rețete

Pasca cu branza si smantana

Ingrediente:

Pentru aluat:

100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
100 gr iaurt
50 gr zahar
2 oua
1 praf de copt
un praf de sare
350-400 gr faina
coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

800 gr branza de vaci
350 gr smantana
5 oua
200 gr zahar
50 gr stafide
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
3 lingurite esenta de rom
un praf de sare
1 ou pentru uns
Mod de preparare:

Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete, un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie apoi faina cernuta.
Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din si o dam la frigider.
Umplutura:
Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul pana obtinem o bezea.
Intr-un bol punem branza faramitata, smantana si le amestecam bine.
Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom.
La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare.
Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul, intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.
Punem umplutura peste, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.
Batem un ou spuma si ungem pasca deasupra.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapta si rumenita.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul