PASCA CU BRANZA DULCE
Mai multe rețete

PASCA CU BRANZA DULCE

Ingrediente:

-100 gr unt
-7 oua
-1 lamaie
-500 ml lapte
-1 varf sare
-200 gr zahar
-1 kg faina
-50 gr drojdie proaspata
-2 fiole esenta de rom
-100 gr stafide
-300 gr branza dulce
-1 lingurita coaja de lamaie
Mod de preparare:

Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul.Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom,coaja rasa de lamaie si galbenusurile.Intr-un vas punem faina,facem o gropita, adaugam maiaua si laptele caldut.Framantam pana se incorporeaza tot lichidul.Incalzim putin untul si il incorporam treptat.Adaugam stafidele tinute in rom si mai framantam pana incorporam toate stafidele.Acoperim aluatul si il lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul. Intre timp amestecam branza cu zaharul,coaja de lamaie si stafidele tinute in rom.Impartim aluatul in doua parti.Intindem o parte din aluat si o punem intr-o forma rotunda de tort.Intindem a doua jumatate in sul lung si il rasucim.Il adaugam pe margine si la mijloc punem branza.Ungem cu galbenus de ou deasupra si coacem pana se rumeneste frumos deasupra.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul