Papanasi
Mai multe rețete

Papanasi

Ingrediente:

½ kilogram branzica de casa Covalact de Tara
150 grame zahar
4 oua
1 lingurita praf de copt
1 esenta vanilie
300 grame faina
smantana Ardeleneasca Covalact de Tara
dulceata
400 grame ulei.
Mod de preparare:

Mod de preparare:
Amestecam branza cu zaharul.Stingem praful de copt cu cateva picaturi de otet apoi il punem peste branza cu zahar. Adaugam ouale, esenta si faina apoi amestecam pana obtinem o coca. Lasam coca sa creasca 30 minute.
Punem uleiul in tigaie (eu il pun in tuci) il lasam sa se incinga.Intre timp intindem coca.Cu gura unui pahar formam papanasii , iar cu gura unui pahar mai mic il punem la jumatatea papanasului mare si formam acele capacele ale papanasului. Papanasii astfel formati (vor arata ca un covrig mai gros) sunt pusi la prajit impreuna cu capacelele lor.Cand sunt gata se scot pe o farfurie si se pune pe ei smantana si dulceata.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul