Cozonac traditional
Mai multe rețete

Cozonac traditional

Ingrediente:

1 kg faina, 2 cubulete drojdie proaspata, 500 ml lapte 3.5 % grasimi Covalact de tara, 200 grame Unt Covalact de tara, 250 grame zahar tos, 6 galbenusuri, o lingurita sare, esente, coaja de lamaie, 3 plicuri zahar vanilinat, cacao, nuca, rahat
Mod de preparare:

Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit. Intre timp, aprindem cuptorul. Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, 2 linguri de faina, alte 2-3 de lapte 3.5 % grasimi Covalact de tara. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si-a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte Covalact de tara cu 3.5% grasimi si cinci galbenusuri frecate. Din cand in cand ne inmuiem mainile in Unt Covalact de tara topit, nu turnam direct in aluat. Treptat framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo, vreme de juma de ceas. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, apoi intindem fiecare bucata cu mana pe masa unsa cu Unt Covalact de tara. Umplem cu cacao, nuca, rahat. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte Covalact de tara si presaram cu zahar. Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul